Nosaltres

En aquesta secció podeu conèixer el nostre equip de treball.

  • Director — Ricardo Mejía Fernández

 

ricardo_mejia_0

Doctor internacional en Lògica i Filosofia de la Ciència per la Universitat de Salamanca, amb estància com a research scholar a la Universitat de Memphis, Estats Units. És llicenciat en Filosofia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de Catalunya. A la Universitat de Salamanca va obtenir el màster en Lògica i Filosofia de la Ciència. Ha sigut investigador i professor convidat a la Universitat de la Sorbona (Paris 1), a l’École Normale Supérieur de Paris i a la Universitat Catòlica de Lovaina. Treballant actualment com a professor associat a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, imparteix docència al CESAG de Palma; així com a l’Institut Superior de Ciències Religioses i al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca. El 2 d’octubre de 2018 va ser nomenat director de la Biblioteca Diocesana de Mallorca pel Sr. Bisbe, Mons. Sebastià Taltavull i Anglada. A més a més, és membre ordinari de l’Associació de Bibliotecaris de l’Església (ABIE) de la Conferència Episcopal Espanyola i membre representant de les biblioteques de la diòcesi a la Comissió Tècnica Insular de Biblioteques del Consell de Mallorca.

  • Subdirector — Sr. Miquel Àngel Garau Trias

20181106_113509

És llicenciat en Filosofia i Lletres i master en Filosofia Contemporània per la Universitat de les Illes Balears. Ha exercit com a professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses durant 18 ans en diverses assignatures (Antropologia Filosòfica, Metafísica, Fenomenologia de la Religió), així com impartint seminaris com Mite i Pensament, Mites de Plató, entre altres. Es va incorporar a la Biblioteca Diocesana abans de la nostra fundació l’any 2001. Anteriorment va fer feina –des del 1990– al Fons d’Assistència Social i Pensions Contributives del Govern de les Illes Balears.

  • Cap de Catalogació — Sra. Esperança Beltran Perelló

20181106_113607

És llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Madrid i especialista en Arxivística per la Fundació Carlos de Amberes (UNED). Té una molt cualificada experiencia en el nostre camp: ha estat correctora paleogràfica, redactora del Cens Guia d’Arxius d’Espanya i d’Amèrica Llatina al Ministeri de Cultura, investigadora a l’Institut Internacional d’Estudis Borgians de València i catalogadora de l’Arxiu del Regne de Mallorca. Des de l’any 2010 desenvolupa la seva tasca com a cap de catalogació de la Biblioteca Diocesana de Mallorca, treball que ha combinat amb l’encàrrec de la Segretaria de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca.

  • Catalogadora Interina — Sra. Rita Bonnín Forteza

51765951_175923766723015_2145112010008821760_o

Nascuda a Santanyí l’any 1989, és graduada en Filologia Clàssica i graduada en Filologia Hispànica per la Universitat de Cadis (2016). Ha fet feina a l’Arxiu Diocesà de Mallorca i compta amb formació en caligrafia i paleografia en documents medievals i moderns. Es va incorporar a la nostra biblioteca com a encarregada de catalogació interina l’1 de febrer de 2019.